» Toyota Caldina >> Blog… all about car and life…

11 May 2015 | Author: | Comments Off on » Toyota Caldina >> Blog… all about car and life…

93 Comments

1. cumiey | September 2007 at 5:36 pm

jikalau aku

2. cumiey | September 25th, at 5:38 pm

jilalau aku dapat

7. | April 10th, 2008 at am

May i know the selling price for new car car in malaysia.

One day, i will get caldina#8230;

8. rizz | April 2008 at 11:11 am

wow#8230;..fantastics

9. | April 11th, 2008 at pm

contact numbers for the person in please#8230;#8230;#8230;..i really interested. Bukit Mertajam. penang

10. ohm | April 13th, 2008 at pm

just bought this car fr jln dealer, model 2003 zt @ the road)#8230;test drive it and feel bout it but my wife will be it most of the time..

11. aDieL | 14th, 2008 at 3:14 am

@ ohm. u bought the black 03 ZT @ Jln Pudu there? i#8217;ve booked a white 03 Caldina Zt oso at one the car @ Jalan Pudu there#8230; RM 135 oso on the

12. eric is | April 23rd, at 6:09 pm

hey guys#8230;. i m new here. can someone tell me where i go to buy cos when i c motor trader there#8217;s too much#8230; where i go that can get true best and good price.

13. lukmankhatib | 28th, 2008 at 3:57 pm

nie x brapa popular sgt#8230;.

dia tak padan ngan harga#8230;

mmg sesuai utk orang yang

tapi my toyota alphard is the

14. huda | May 5th, 2008 at am

Bleh kalau nak dapat. Meh saya. Nk tahu lanjut ke add saya. TQ.

15. hisham | May 6th, at 12:20 pm

smart car. year will get this hopefully two type. 2.0 ZT and 2.0 GT Four. new range 130k to 170k.

16. | May 13th, 2008 at 4:37 pm

is caldina worth buying

17. | May 21st, 2008 at 1:03 pm

dkt auto mal you can get rm125k easily for zt, 03

Kalau nak dapatkan keta ni depat meh sini klik aje kat baca dan blajar caranya kat http://www.powerforexx.blogspot.com

19. mantoi | June 2008 at 4:35 pm

kereta gua idam2kan selama ini..x nk pkai la bro..

20. KKGT4 | 12th, 2008 at 7:03 am

Bro aku tak berapa sutuju ngan kau comment. ini column untuk pasai caldina, apasal masuk cerita Alphard? gi, badan tak padan ngan Kalu nak ukur bdan harga, keta mercedes, ferari pun masuk ketegori tak padan ngan harga.

Aku caldina sgt padan ngan sbb tu aku beli. Kalu mau

21. alan | 16th, 2008 at 2:02 pm

the best#8230;ZT 2.0 also very #8230;

22. siti norbaini | 18th, 2008 at 9:45 am

tanye sket..berapa erk harge

23. sherry | June 21st, at 6:06 pm

Just bought it month, mine is non turbo but got side skirt reverse Its caldina model 2005! it so much

zoom zoom

weee

24. zack | June 2008 at 12:41 am

I intent to buy one could anyone suggest. how to get me the place#8230;. I m looking for latest turbo and full body

25. surender | June 23rd, at 8:39 am

can i noe how much is toyota . i intend to get 1 but not sure wit the pricing..can let me noe pls#8230;

26. aredzuan | June 2008 at 5:02 pm

helloooo#8230;just nk get from saper2 yg dh pkai ini#8230;caldina 2.0 zt ini telah dilengkapi sistem2 keselamatan atau yang mana tidak mengharapkan pd alarm biase dlm proses untuk membeli ini#8230;untuk kereta caldina nie, cm maner dgn fuel nyer?

27. alex mullings | 6th, 2008 at 12:43 pm

i had my 03 zt for 2 yrs, i owned the 2000 previously and i recommend for the best on buying a car nothing beats a i call it my suv sport stationwagon, i my car.

28. botox | July 2008 at 12:25 pm

aku mmg tgila2 da dgn caldina sjak umo 20

ble la aku bley pkai jentera ni#8230;

haha#8230;.

bg la jln skit

29. marry | July 16th, at 5:13 pm

hi botox#8230;.jz 2let u is my dream car also since tp rezeki tuhan bg#8230;sejak sy bisnes yg tgh meletupsss 4 bulan yg akhirnya sy dapat jg merasa#8230;.tp blm lagi tgh tggu kete

30. syukur | July 16th, at 11:36 pm

I think to buy one … could suggest. how to get me the right place…. I m for latest model, turbo and body kit…

31. syukur | 16th, 2008 at 11:37 pm

I to buy one … could anyone suggest. how to get me the place…. I m looking for latest or old turbo and full body

32. me | July 23rd, 2008 at pm

I too like dis car very much#8230;saw it on d back in yr 2006#8230;but still to own it one..got a hint from a saying dat car price will go in Sept.08..hopefully by then dis car price reduce 2#8230;I heard dat now d OTR is RM115k for GT4 model#8230;is dat true.

33. | July 23rd, 2008 at pm

My hubby wanna buy me this gt4 for me.i can\#8217;t wait for it

34. MELATI | July 23rd, at 10:20 pm

I LOVE IT IN BLACK

35. | July 25th, 2008 at pm

i plan to buy this car before

May i know the Market selling for New car also used car in malaysia. !

36. Roy | July 30th, 2008 at am

I love this car too much. i work hard so that i can buy car by the end of this year. what it takes. yeah. malaysia !

37. koilagi | July 31st, at 4:11 pm

we r planning to buy this got it 145 for gt4 2003 recon..is there any car can give us much more than wht we get?

38. suhaimi | 2nd, 2008 at 3:18 pm

aku pun nk caldina bulan depan#8230;#8230;peerrgghhhh cun beb

39. ubi kayu | August 5th, at 11:23 pm

aku pun nak beli caldina nak dpt yerr#8230;kerja aku jual ubi kayu harga Caldina GT4 ni yerrr#8230;bleh tau kerr#8230;

40. mieyza | August 2008 at 4:38 pm

wahhh#8230;.bilela akw nk dpt tu kn#8230;huhuhuhu

41. aku_sdnbhd | August 2008 at 11:29 pm

Uiihh. impianku,bila la nk dapat nih! Tp crite Toyota dah stop last year..X kesahlah,dapat yg secondhand pun orait daa#8230;

42. | August 18th, 2008 at am

i#8217;m also wanna get one but mine blue, 2003 millage 25k + frnt bumper TRD body kit. Its reasonable or still high? Pls help me. i have one b4 this coming Raya.

Tq cheers.

43. amiaz | 19th, 2008 at 9:25 am

beb..gua pon minat kete tu#8230;..tp#8230;duit simpanannya lom cukup#8230;tunggu saguhati jee kot..heheheh

44. weng | 19th, 2008 at 2:56 pm

caldina#8230;..

tido caldina#8230;#8230;#8230;

caldina#8230;#8230;#8230;.

tp bukan waldina

Good ineed to buy

46. keledek | 25th, 2008 at 9:51 am

ada tempah satu, harga dia ok tak?sapa2 tau market keta ni tolong bagitau..

47. faizaloratie | 26th, 2008 at 9:20 am

144k tu tahun bape? N spec? klu x ssh nak trace harga skang. tq

48. eric | September 2008 at 5:57 pm

Caldina Gt4 145k. ZT Around 125k Caldina is the best #8230;but the bad new is oredi stop product year

49. pisang | September 2008 at 1:44 pm

Woi..sape2 bagi tau market keta aku ada tempah gak GT4 ni, tahun 2003, dia bagi 140K..cam ne? bleh x ni?

50. evogeng | September 11th, at 1:59 pm

Korang sume ni ntah apa2 ntah, ye ke ni laju..aku tengok cam siput beli evo ler kalu nak rase

51. white caldina | September 2008 at 3:41 pm

Geng#8230;navigator boleh tukar dari jepun ke bahasa Inggeris Aku dengar buleh tukar dia je#8230; betul ke?

tapi aku tak pernah tengok org lagi#8230; saper-saper ada info/ buleh tukar kat mana reply

52. subarugeng | September 2008 at 3:44 pm

yela..evogeng, caldina tu power sangat wira pun xleh cari

53. whitecaldina | September 11th, at 3:48 pm

gua pakai navi ori jepun. Buleh ke nak tukar ke Bahasa English. Dengar boleh tapi dimana sape ada info tolong la

54. group e | September 12th, at 9:27 am

ah korang semu jer#8230; aku pki SKYLINE GT-R 35 X KCH PN

55. | September 12th, 2008 at am

wei..group e, setakat pakai tapi bawak cam siput wat kat keta je power, tapi poyo giler, cakap poyo..dia tu xsedar..hehe

56. toyota man | 12th, 2008 at 8:44 pm

dapat waner putih,sport rim inci mcm bmw punye..tayar potenza,tinted black 5% convert dan touch up part TRD,pehhh,mama mia#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;#8230;..

57. | September 13th, 2008 at am

toyota man, xyah nak kalu dah cam tu tetap gak cam tu..kalu dah x tukar jadi BMW nagn je..perasan lebih la lu mat#8230;

58. | September 13th, 2008 at am

perghh, meriah nmpk..

dan kemampuan ikut bajet

rezeki anda adalah Allah swt..

59. syidie77 | 13th, 2008 at 2:30 pm

for Toyots Caldina ZT, not sure year is it. Still comparing it Civic 2.0. Is it worth it to Caldina? How about its#8217; consumption?

60. kaktun | September 2008 at 3:25 pm

faizaloratie, ko cam kena kat diri sendiri ko tak pakai wira, pastu selebihnya sedekah kay anak2 ke..ni tak, beli gak diberi bukan untuk kalu bersedekah kan elok..dari caldina yang mahal2

61. kaktun | September 14th, at 3:29 pm

suhaimi, kalu ko nak caldina ni beli ler..nape nak yang ko nak beli keta orang bagi duit pun ko nak keta ni..ko nak beli la..duk cbuk2 nak bagi tau wat

62. kaktun | September 14th, at 3:37 pm

melati, dah pak we ko nak beli ambik je nak kasi tau kat orang lak..cam lak, apsal lak pakwe ko tu x orang kalu nak bagi bagi la bende elok haji ke, ada berkat skit..ni keta ntah apa2 ko pulak duk canang kat orang..macam sangat..

63. faizaloratie | September 2008 at 9:48 pm

kaktun, dh aku guna pakai satria dh ade rezeki Allah bg, jadi aku la rezeki tu sebaik2nye. sedekah dan jariah tak perlu la nak canang2 kat sendiri mau ingatla..

besedekah klu x ape guna nyer??

hahaha. la pulak, blog nie tuk caldina la. sape best sape x so back to basic k??

64. kaktun | 15th, 2008 at 8:39 am

mana lagi baik, rezki tu wat beli keta ke wat jariah#8230;lu pikir la sendiri, ko rezki tu pemberian Allah, guna la ke jalan yang keta ni dunia semata-mata..beli pun keta gak..xperlu la keta kita umat islam ni di bersederhana je..paham..haha

65. kaktun | 15th, 2008 at 8:46 am

kenape ko x beli wira je, kau cakap je, bikin x reti..kan tu pemberian Allah, wat la amal ke yang betul..ni beli ni dunia semata-mata, pikir yang basic cam tu aku nak ajar untuk caldina je ke, abis lain xbleh masuk ingat ko sorang je ada caldina..ko cam orang lain xmampu nak je..kaya sangat la ko tu..haha

66. | September 15th, 2008 at am

faizaloratie, ko cakap blog ni caldina je, abis keta lain xleh nak masuk la cakap cam ko sorang je yang beli keta tu..orang xleh la nak beli keta cam ko ni, kat ni kan jepun wat untuk ko sorang je sangat la ko ni..hehe

67. faizaloratie | 16th, 2008 at 8:48 am

xde la kayo. tapi berharta la hahaha

dah tu sume dok citer nie best, kete tu x best. pun toyota caldina. so kita la pasal toyota caldina

klu nak pasal kete brand baik la wat tajuk baru..

Cherrs.

68. toyota men | September 2008 at 5:07 pm

wat pe nak gaduh2#8230;..saper ade mampu,dia leh bli,keter ni memang pun spear part caldina ni skit,kiter nak set up blik air bags pun 5 riban,yang lain2 jgn tanye#8230;.caw.

69. | September 18th, 2008 at am

memang la sape ada duit beli, tapi wat pe nak cakap2..dah tu diam la#8230;kancil lagi la..

70. faizaloratie | September 2008 at 8:32 am

cool la men, aku pun tak paham la dia org nir, bg tau ade riak, tapi dia jugak yg dulu. siap bg tau tu ade kete yg garang. haha

tu kira gak la kan. klu x pepandai la nak idup..

dh pun blog toyota caldina. suka hati la nk bg tau dh ade ke blom. ke tak kete nie, laju ke nie, maintenance camne. dia bape..

cheers.

71. kaktun | 19th, 2008 at 10:17 am

laju cam katak kata beli kancil lg laju, ngan kancil mana

I ADMIRE THE MAKE

73. jon | September 2008 at 3:44 pm

caldina per..dia punyer cutting mmg solid r..baper r arga sudah laa

74. kaktun | September 2008 at 11:16 am

wei jon..bila2 xtau jgn nak menyampuk, kao tahu mana caldina #8220;best#8221;, keta pun xtau lagi, dah keta ni best ke tak..ko pun ngan faizaloratie..hehe

75. faizaloratie | 21st, 2008 at 1:42 pm

hati korang la kan, dok korang kat sini, aku rasa mcm xde depan je, berbual mcm budak2

rugi lak rasa layan kat nie. awl2 je ok, yg ujung2 nie sembang xde masa depan..

76. kaktun | September 22nd, at 10:06 am

faizaloratie, jngan la aku gurau je la..memang keta ni pun ada gak sebijik..memang best la keta

korang smua nk pki caldina.mesti nk kumpul rm.aku da tip cmna nk dpt ni#8230;rahsia da pd ku.nk tau call

Tagged as:

Other articles of the category "Toyota":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Car Catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars