Nova Е koda Octavia: “Razred zase” – Obvestila – Avto.info

3 Oct 2014 | Author: | Comments Off on Nova Е koda Octavia: “Razred zase” – Obvestila – Avto.info

Razred zase

Petek, 14. december 2012, 06:40

Avtor: Porsche Slovenija Foto: Е koda

Mladá Boleslav, december 2012 – Nova Škoda Octavia ponovno postavlja nova merila v razredu kompaktnih vozil. V svoji tretji generaciji še utrjuje edinstveni položaj v tem avtomobilskem segmentu. Limuzina (opomba uredništva: v resnici gre za 5-vratno kombilimuzino) prepriča s prostornostjo, ki ji ni para, z novim dizajnom, izjemno funkcionalnostjo, inovativnimi varnostnimi in komfortnimi sistemi, majhno porabo goriva, številnimi preprosto pametnimi rešitvami in pregovorno ugodnim razmerjem med ceno in vrednostjo.

Octavia je srce znamke Е koda, pravi prof. dr. h.c. Winfried Vahland, predsednik uprave ДЌeЕЎkega avtomobilskega proizvajalca. Na optimalen naДЌin zdruЕѕuje vse najboljЕЎe Е kodine gene: prostornost, natanДЌnost izdelave, sodobne, preverjene tehnologije, brezДЌasen dizajn, izjemno funkcionalnost in odliДЌno razmerje med ceno in vrednostjo. NaЕЎe stranke so postale zahtevnejЕЎe.

Zato je bil naš cilj, narediti tretjo generacijo Octavie še boljšo. To se odraža v vrednotah nove Octavie – ki je razred zase, zaključuje Winfried Vahland.

Е koda Octavia kot celota Еѕe od nekdaj predstavlja nekoliko veДЌ avtomobila. To je zasluga izjemne prostornosti, pa tudi v tem segmentu edinstvene kombinacije elegantne limuzinske oblike in praktiДЌnih prednosti vozila z velikim pokrovom prtljaЕѕnika. Nova generacija ta edinstveni poloЕѕaj ЕЎe utrjuje. Z novo Octavio dosledno sledimo poti, ki smo si jo zaДЌrtali pri Е kodi. Octavia ponuja odlike vozila srednjega razreda za ceno vozila kompaktnega razreda.

Je idealna izbira za zahtevne, samozavestne kupce, ki priДЌakujejo sodobno Octavio z vsemi njenimi prednostmi. Je najboljЕЎe, kar ponujamo, pravi dr. Frank Welsch, ki je kot ДЌlan uprave druЕѕbe Е koda odgovoren za tehniДЌni razvoj.

Prostornost brez primere, optimalna funkcionalnost

Nova Octavia v svojem segmentu postavlja visoka merila glede prostornosti. Nova Octavia ima prostorska razmerja, ki so sicer znaДЌilna za vozila viЕЎjih razredov, poudarja dr. Welsch. Nobeno drugo kompaktno vozilo nima tako velike notranje dolЕѕine (1.782 mm), toliko prostora za kolena (73 mm) in toliko prostora za glavo zadaj (980 mm).

Nova Octavia se poleg tega lahko pohvali z najveДЌjim prtljaЕѕnikom v svojem razredu: 590 l. Tudi druge notranje mere so veДЌje kot pri prejЕЎnji generaciji tega modela: prostor za glavo spredaj: +8 mm; prostor za komolce spredaj: +39 mm; prostor za komolce zadaj: +26 mm.

Nova raven kakovosti: markanten, preДЌiЕЎДЌen in brezДЌasen dizajn

Nova Е koda Octavia ne prepriДЌa samo s prostornostjo in funkcionalnostjo, temveДЌ tudi z dizajnom. Vodja oblikovanja pri znamki Е koda Jozef KabaЕ€ in njegova ekipa so vozilo zasnovali povsem na novo. Octavia ЕЎe nikoli ni bila tako dinamiДЌna in hkrati brezДЌasno elegantna, markantna, kakovostna in suverena. Vsaka linija in vsak spoj odraЕѕa natanДЌnost, s katero sta bila izdelana.

Nova Octavia je nedvoumno prepoznavna v mnoЕѕici avtomobilov, je prepriДЌan dr. Welsch. Je bistveno daljЕЎa (90 mm) in ЕЎirЕЎa (45 mm) od Octavie druge generacije.

Za 108 mm je daljЕЎa tudi medosna razdalja, kar je v prid predvsem potnikom na zadnji sedeЕѕni klopi.

Sprednji del vozila ima suveren in samozavesten izraz, ki ga poudarjajo vodoravne linije in na novo pozicioniran logotip znamke Е koda. Stranski del je oblikovan bistveno bolj dinamiДЌno kot pri prejЕЎnji generaciji. K temu prispevajo dolga medosna razdalja in krajЕЎi previs spredaj ter daleДЌ nazaj potegnjeni C-stebriДЌek.

Visoka, ostra tornado linija optiДЌno podaljЕЎa vozilo in daje silhueti markantne kupejevske poteze (opomba uredniЕЎtva: poboЕѕna Еѕelja proizvajalca po dodani vrednosti. ). Nova, prepoznavna znaДЌilnost je viЕЎja dinamiДЌna linija stranskih stekel zadnjih vrat, t. i. plavut. To je majhen, a uДЌinkovit pregib, ki vozilu daje moДЌ in usmeritev. NatanДЌnost izdelave, kakovost in optimalna prostorska razmerja zaznamujejo tudi zadek.

Vse je na svojem mestu, pravilno razporejeno. Zadnje luДЌi imajo znaДЌilno obliko ДЌrke C in svetijo z intenzivno svetlobo. PreДЌiЕЎДЌenost, eleganca in predvsem prostornost: to so znaДЌilne lastnosti notranjosti nove Octavie.

Е kodini oblikovalci so povsem na novo zasnovali tudi notranjost vozila.

Varnost na najviЕЎji ravni

Eden najpomembnejЕЎih ciljev pri razvoju nove Octavie je bil, zagotoviti ЕЎe viЕЎjo raven varnosti. Zato so Е kodini inЕѕenirji razvili celo vrsto najsodobnejЕЎih varnostnih sistemov: mednje sodijo Front Assistant/zaviranje v sili (od maja 2013 naprej), Lane Assistant, ki vozilu pomaga ohranjati smer na voznem pasu, veДЌnaletno zaviranje/ avtomatsko zaviranje pri prometni nesreДЌi, Crew Protect Assistant/zaЕЎДЌita vozila pri prometni nesreДЌi, Driver Activity Assistant (zaznavanje utrujenosti voznika) in aktivni pokrov motornega prostora za zaЕЎДЌito peЕЎДЌev. Ti sistemi pomagajo prepreДЌevati prometne nesreДЌe ali ublaЕѕijo posledice za potnike in druge udeleЕѕence v prometu.

NajmlajЕЎemu Е kodinemu modelu zagotavljajo stabilno lego na cesti natanДЌno usklajeno podvozje, dolga medosna razdalja ter toga in lahka karoserija. Ob prometni nesreДЌi poskrbi obseЕѕen paket pasivnih varnostnih elementov za najboljЕЎo moЕѕno zaЕЎДЌito voznika in potnikov. Pred poЕЎkodbami jih varuje do devet varnostnih blazin v kombinaciji s 3-toДЌkovnimi varnostnimi pasovi.

Octavia je prviДЌ opremljena s kolensko varnostno blazino (serijska oprema v drЕѕavah EU) in z zadnjima stranskima varnostnima blazinama.

Nova raven uДЌinkovitosti: emisija CO2 od 89 g/km naprej

Е kodini inЕѕenirji so pri Octavii bistveno zmanjЕЎali tudi porabo goriva in emisije ЕЎkodljivih snovi. K temu prispevajo novi bencinski in dizelski motorji, nizek koliДЌnik zraДЌnega upora cx in majhna masa vozila. Pri novi Е kodi Octavia GreenLine (1.6 TDI/81 kW) znaЕЎajo emisije CO2 samo 89 g/km, poraba dizelskega goriva pa 3,4 l/100 km.

Kupci lahko izbirajo med štirimi bencinskimi motorji – vsi z najsodobnejšo tehnologijo TSI – in štirimi sodobnimi dizelskimi motorji TDI z vbrizgavanjem goriva preko skupnega voda. Pozneje bo ponudbo dopolnil tudi motor na zemeljski plin. Razen za osnovni bencinski in osnovni dizelski motor je za vse agregate na voljo izvedba Green tec s sistemom start-stop in rekuperacijo.

NajzmogljivejЕЎi motor je 1.8 TSI z moДЌjo 132 kW. Motorji so lahko kombinirani z roДЌnim menjalnikom ali avtomatskim menjalnikom z dvojno sklopko DSG. NaДЌrtovani sta tudi izvedba s ЕЎtirikolesnim pogonom in izrazito ЕЎportna Octavia RS.

Kljub veДЌjim dimenzijam in veДЌjemu ЕЎtevilu vgrajenih tehnologij je nova Е koda Octavia do 102 kg laЕѕja od predhodnice. To je zasluga dosledne lahke gradnje, napredne zasnove karoserije, uporabe jekel visoke in najviЕЎje trdnosti ter premiЕЎljene izbire materialov. Prihranek mase je odvisen od dejanske konfiguracije vozila.

Inovativne tehnologije za najviЕЎjo raven udobja

Nova Е koda Octavia ponuja ЕЎtevilne nove komfortne funkcije, ki so bile doslej domena vozil viЕЎjega razreda. Vse so premierno na voljo za Octavio, nekatere pa so popolna novost tudi za znamko Е koda. Nove tehnologije nikakor niso same sebi namen, temveДЌ predstavljajo pomembno dodano vrednost za kupce: niso tehniДЌne igraДЌke, temveДЌ pomoДЌniki, ki zagotavljajo varnejЕЎo in udobnejЕЎo voЕѕnjo.

PrviДЌ je za katerokoli vozilo znamke Е koda na voljo avtomatsko uravnavanje razdalje Adaptive Cruise Assistant. Novi Intelligent Light Assistant omogoДЌa avtomatski vklop in izklop dolgih luДЌi in izboljЕЎuje udobje in varnost v cestnem prometu. Automatic Parking Assistant olajЕЎuje parkiranje.

Pozneje bo za Е kodo prviДЌ na voljo tudi prepoznavanje prometnih znakov v paketu Traveller Assistant, ki na zaslonu prikazuje prometne znake ob cesti. Z izbiro voznega profila Driving Mode Selection lahko voznik vpliva na doloДЌene vozne zmogljivosti. Е e ena novost je elektriДЌno panoramsko dviЕѕno-pomiДЌno streЕЎno okno: prozorno panoramsko streЕЎno okno poveДЌuje udobje in prispeva k prijetnejЕЎemu poДЌutju v vozilu.

Za novo Octavio je na voljo tudi sistem za zaklepanje in zagon brez kljuДЌa KESSY (Keyless Entry Start and Exit System).

Nova generacija infotainment sistemov

Nova Octavia navduЕЎuje z novo generacijo radijskih in radijsko-navigacijskih sistemov. NajboljЕЎi sistemi v ponudbi so pri Е kodi prviДЌ opremljeni z zaslonom na dotik, ki ima senzor pribliЕѕevanja in funkcijo listanja. Kristalno ДЌist zvok ustvarjata novi avdiosistem CANTON in akustiДЌno optimizirani potniЕЎki prostor.

Tagged as:

Other articles of the category "Skoda":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Car Catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars