Nova Е koda Octavia: “Razred zase” – Obvestila – Avto.info

3 Oct 2014 | Author: | Comments Off on Nova Е koda Octavia: “Razred zase” – Obvestila – Avto.info

Razred zase

Petek, 14. 2012, 06:40

Avtor: Slovenija Foto: Е koda

Boleslav, december 2012 – Škoda Octavia ponovno nova merila v razredu vozil. V svoji tretji še utrjuje edinstveni položaj v tem segmentu. Limuzina (opomba v resnici gre za 5-vratno kombilimuzino) s prostornostjo, ki ji ni para, z novim izjemno funkcionalnostjo, inovativnimi in komfortnimi sistemi, majhno goriva, številnimi preprosto rešitvami in pregovorno ugodnim med ceno in vrednostjo.

Octavia je znamke Е koda, pravi dr. h.c. Winfried Vahland, uprave ДЌeЕЎkega avtomobilskega Na optimalen naДЌin zdruЕѕuje vse Е kodine gene: prostornost, izdelave, sodobne, preverjene brezДЌasen dizajn, izjemno in odliДЌno razmerje med ceno in NaЕЎe stranke so postale

Zato je bil naš cilj, tretjo generacijo Octavie še To se odraža v vrednotah nove – ki je razred zase, zaključuje Vahland.

Е koda Octavia kot Еѕe od nekdaj predstavlja nekoliko avtomobila. To je zasluga izjemne pa tudi v tem segmentu edinstvene elegantne limuzinske oblike in prednosti vozila z velikim prtljaЕѕnika. Nova generacija ta poloЕѕaj ЕЎe utrjuje. Z novo dosledno sledimo poti, ki smo si jo pri Е kodi. Octavia ponuja vozila srednjega razreda za vozila kompaktnega razreda.

Je idealna izbira za zahtevne, kupce, ki priДЌakujejo sodobno z vsemi njenimi prednostmi. Je kar ponujamo, pravi dr. Frank ki je kot ДЌlan uprave druЕѕbe odgovoren za tehniДЌni razvoj.

brez primere, optimalna

Nova Octavia v svojem postavlja visoka merila prostornosti. Nova Octavia ima razmerja, ki so sicer znaДЌilna za viЕЎjih razredov, poudarja dr. Nobeno drugo kompaktno nima tako velike dolЕѕine (1.782 mm), prostora za kolena (73 mm) in toliko za glavo zadaj (980

Nova Octavia se poleg lahko pohvali z najveДЌjim v svojem razredu: 590 l. Tudi notranje mere so veДЌje kot pri generaciji tega modela: za glavo spredaj: +8 mm; prostor za spredaj: +39 mm; prostor za komolce +26 mm.

Nova raven kakovosti: preДЌiЕЎДЌen in brezДЌasen dizajn

Е koda Octavia ne prepriДЌa s prostornostjo in funkcionalnostjo, temveДЌ z dizajnom. Vodja oblikovanja pri Е koda Jozef KabaЕ€ in ekipa so vozilo zasnovali na novo. Octavia ЕЎe nikoli ni tako dinamiДЌna in hkrati elegantna, markantna, kakovostna in Vsaka linija in vsak odraЕѕa natanДЌnost, s katero sta izdelana.

Nova Octavia je prepoznavna v mnoЕѕici avtomobilov, je dr. Welsch. Je bistveno daljЕЎa (90 mm) in (45 mm) od Octavie druge generacije.

Za 108 mm je tudi medosna razdalja, kar je v predvsem potnikom na zadnji klopi.

Sprednji del vozila ima in samozavesten izraz, ki ga poudarjajo linije in na novo pozicioniran znamke Е koda. Stranski del je bistveno bolj dinamiДЌno kot pri generaciji. K temu prispevajo medosna razdalja in krajЕЎi spredaj ter daleДЌ nazaj C-stebriДЌek.

Visoka, ostra linija optiДЌno podaljЕЎa in daje silhueti markantne poteze (opomba uredniЕЎtva: Еѕelja proizvajalca po dodani ). Nova, prepoznavna znaДЌilnost je dinamiДЌna linija stranskih zadnjih vrat, t. i. plavut. To je a uДЌinkovit pregib, ki vozilu moДЌ in usmeritev. NatanДЌnost kakovost in optimalna prostorska zaznamujejo tudi zadek.

Vse je na svojem mestu, pravilno Zadnje luДЌi imajo obliko ДЌrke C in svetijo z svetlobo. PreДЌiЕЎДЌenost, eleganca in prostornost: to so znaДЌilne lastnosti nove Octavie.

Е kodini so povsem na novo zasnovali notranjost vozila.

Varnost na ravni

Eden najpomembnejЕЎih pri razvoju nove Octavie je zagotoviti ЕЎe viЕЎjo raven Zato so Е kodini inЕѕenirji celo vrsto najsodobnejЕЎih sistemov: mednje sodijo Assistant/zaviranje v sili (od maja naprej), Lane Assistant, ki pomaga ohranjati smer na pasu, veДЌnaletno zaviranje/ zaviranje pri prometni nesreДЌi, Protect Assistant/zaЕЎДЌita vozila pri nesreДЌi, Driver Activity (zaznavanje utrujenosti voznika) in pokrov motornega prostora za peЕЎДЌev. Ti sistemi pomagajo prometne nesreДЌe ali ublaЕѕijo za potnike in druge udeleЕѕence v

NajmlajЕЎemu Е kodinemu modelu stabilno lego na cesti usklajeno podvozje, dolga razdalja ter toga in lahka Ob prometni nesreДЌi poskrbi paket pasivnih varnostnih za najboljЕЎo moЕѕno zaЕЎДЌito in potnikov. Pred poЕЎkodbami jih do devet varnostnih blazin v s 3-toДЌkovnimi varnostnimi pasovi.

je prviДЌ opremljena s kolensko blazino (serijska oprema v EU) in z zadnjima stranskima varnostnima

Nova raven uДЌinkovitosti: CO2 od 89 g/km naprej

Е kodini so pri Octavii bistveno zmanjЕЎali porabo goriva in emisije snovi. K temu prispevajo bencinski in dizelski motorji, koliДЌnik zraДЌnega upora cx in masa vozila. Pri novi Octavia GreenLine (1.6 kW) znaЕЎajo emisije CO2 samo 89 poraba dizelskega goriva pa 3,4 km.

Kupci lahko izbirajo med bencinskimi motorji – vsi z najsodobnejšo TSI – in štirimi sodobnimi dizelskimi TDI z vbrizgavanjem goriva preko voda. Pozneje bo ponudbo tudi motor na zemeljski Razen za osnovni bencinski in dizelski motor je za vse agregate na izvedba Green tec s sistemom in rekuperacijo.

NajzmogljivejЕЎi motor je 1.8 TSI z moДЌjo 132 kW. so lahko kombinirani z roДЌnim ali avtomatskim menjalnikom z dvojno DSG. NaДЌrtovani sta tudi s ЕЎtirikolesnim pogonom in izrazito Octavia RS.

Kljub veДЌjim in veДЌjemu ЕЎtevilu vgrajenih je nova Е koda Octavia do 102 kg od predhodnice. To je zasluga dosledne gradnje, napredne zasnove uporabe jekel visoke in trdnosti ter premiЕЎljene izbire Prihranek mase je odvisen od konfiguracije vozila.

Inovativne za najviЕЎjo raven udobja

Е koda Octavia ponuja nove komfortne funkcije, ki so doslej domena vozil razreda. Vse so premierno na voljo za nekatere pa so popolna novost za znamko Е koda. Nove nikakor niso same namen, temveДЌ predstavljajo dodano vrednost za kupce: tehniДЌne igraДЌke, temveДЌ ki zagotavljajo varnejЕЎo in udobnejЕЎo

PrviДЌ je za katerokoli vozilo Е koda na voljo avtomatsko razdalje Adaptive Cruise Novi Intelligent Light omogoДЌa avtomatski vklop in dolgih luДЌi in izboljЕЎuje in varnost v cestnem prometu. Parking Assistant olajЕЎuje

Pozneje bo za Е kodo prviДЌ na tudi prepoznavanje prometnih v paketu Traveller Assistant, ki na prikazuje prometne znake ob Z izbiro voznega profila Mode Selection lahko vpliva na doloДЌene vozne Е e ena novost je elektriДЌno panoramsko streЕЎno okno: prozorno streЕЎno okno poveДЌuje in prispeva k prijetnejЕЎemu poДЌutju v

Za novo Octavio je na voljo sistem za zaklepanje in zagon kljuДЌa KESSY (Keyless Start and Exit System).

generacija infotainment sistemov

Octavia navduЕЎuje z novo radijskih in radijsko-navigacijskih sistemov. sistemi v ponudbi so pri Е kodi opremljeni z zaslonom na dotik, ki ima pribliЕѕevanja in funkcijo listanja. ДЌist zvok ustvarjata avdiosistem CANTON in akustiДЌno potniЕЎki prostor.

Tagged as:

Other articles of the category "Skoda":

Twitter-news
Our partners
Follow us
Contact us
Our contacts

dima911@gmail.com

Born in the USSR

423360519

About this site

For all questions about advertising, please contact listed on the site.


Car Catalog with specifications, pictures, ratings, reviews and discusssions about cars